Sådan gør du dine fester ekstra festlige

Vi er på vej ind i julefrokostsæsonen, hvor der er masser af arrangementer. Det kan være, at du selv skal være vært for et eller flere arrangementer. Og så er det selvfølgelig dejligt at gøre sine fester gode, festlige og uforglemmelige for sine gæster. Her kommer derfor nogle tips til at gøre dine fester ekstra festlige.

Der er mange måder at gøre sine fester ekstra festlige på. Generelt handler det om at skabe nogle gode og behagelige rammer for festen. Det kan man gøre ved at tænke i hyggelig belysning, passende musik og en god opstilling med stole og borde.

Du kan lave din egen playliste med en masse gode sange, der passer til den slags fest, du gerne vil holde. Sørg for at der er lidt musik for enhver smag og at det er festligt musik.

Hvis du har lyst til at det skal være en fest med lidt gang i, er det selvfølgelig bare med at planlægge efter det. Hvis der er lagt op til dans med god musik, dæmpet belysning, festlys eller evt. discokugle, er der en større chance for, at dansegulvet bliver fyldt.

Hvis der er et tema for festen, kan det være med til at gøre det ekstra festligt. Man kan som gæst tydeligt mærke, hvis der er tænkt over detaljerne, og at der er lagt noget tanke bag. Det behøver ikke at kræve meget ekstra forberedelse eller koste ekstra meget. Det handler meget om, at de forskellige ting er afstemt med hinanden.

Du kan fx lave 90’er tema, hvor der er pyntet op i pangfarver eller hvad du synes passer til dette tema. Hertil kan der være en playliste med sange fra 90’erne samt drinks og snacks, som var populære i 90’erne. Mere skal der ikke nødvendigvis til for at festen føles gennemført. Du kan overveje, om du vil opfordre dine gæster til også at komme udklædt.

Du kan selv vælge, hvor meget du vil gøre ud af dekorationer og pynt. Hvis du gerne vil gå all-in til dine fester, så lån penge hurtigt og få råd til mere lir til din uforglemmelige fest. En anden måde at gøre det ekstra festligt på er at forberede nogle aktiviteter eller lege til festen. Det behøver ikke at kræve en hel masse rekvisitter.

Det kan være en quiz, evt. på Kahoot, som passer til festens tema, eller en form for musikquiz. Du kan også lave en væg, hvor der er pyntet med balloner og en masse pynt, hvor gæsterne kan tage billeder. Man kan købe billige rekvisitter, som er sjove at holde op til fotosession. Der findes også et hav af sjove festlege lige fra Margretheskål til limbo, alt efter hvad du/I er til og hvilken stemning, du ønsker.

Et vigtigt punkt i forhold til at holde en ekstra god fest er, at du som vært slapper af og nyder festen også. Hvis du er stresset og hele tiden har travlt med praktiske ting, kan dine gæster også mærke det. Prøv derfor at forberede festen på en måde, så du kan slappe rimeligt af, når gæsterne er der.